Adatkezelési tájékoztató
Data Processing Policy

Oldalunkra való továbblépés előtt kérjük, tekintse át adatkezelési tájékoztatónkat. Az oldal látogatásához a tájékoztató elfogadása szükséges.
Before proceeding to our site please review our Data Processing Policy. Please accept this policy to move on.

Adatkezelési tájékoztató / Data Processing Policy

Elfogad / ACCEPT Elutasít / DECLINE

Exkluzív: 450 millió forintos befektetést kapott a Green Fox Academy a társadalmi hasznosságú cégeket célzó Impact Ventures-től

A tőkéből folytatnák a külföldi terjeszkedést és utólagos finanszírozási formákat vezetnének be. A régió egyik legnagyobb társadalmi hasznosságon alapuló befektetését kapta a programozóiskola.

450 millió forintos kockázati tőkét von be a Green Fox Academy az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-től – közölte a cég a Forbesszal.

Az Impact Ventures az egyetlen hazai, társadalmi hasznosságú befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, melyek skálázható és fenntartható üzleti eredményeken túl pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A kockázatitőke-alapkezelő összesen 6,5 milliárd forrásból, melyet a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az Európai Beruházási Alap (EIF) biztosított. Két alapot indítottak, mindkettőt 10 éves futamidővel: a korai és növekedési szakaszban járó cégekbe fektető Impact Ventures II. Magántőkealap 5,312 milliárd forintot kezel, 100 és 600 millió forint között helyez ki egy-egy cégbe, míg az Impact Ventures I. Magántőkealap 1,25 milliárd forrást helyezhet ki magvető vagy korai szakaszban tartó vállalkozásokba, egyenként 45 és 100 millió forint között. A befektetés összegéből következik, hogy a Green Foxba az I. Magántőkealap portfóliójába kerül.

“A Green Fox Academy mellett az szólt, hogy egyrészt képzéseivel valós piaci igényre ad választ és már bizonyított a piacon, másrészt a hallgatók jövőbiztos készségekkel való felruházásával hosszú távú, pozitív társadalmi hatást vált ki” – mondta el Eszter Elemér, az Impact Ventures Zrt. igazgatóságának elnöke, aki egyben Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) elnöke is.

Az Impact Ventures nem a Green Fox Academy első befektetője: 2018-ban a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Irinyi II. Kockázati Tőkealap és a Balogh Péter nevével fémjelzett Baconsult angyalbefektető csapat összesen mintegy 300 millió forintos befektetést biztosított a programozóiskolának.

Prága után további iskolákat nyitnak

Amellett, hogy a Green Fox második befektetési körét zárta márciusban, egy impact riport is készült a társadalmi hatásuk feltárása érdekében. Egy PwC-tanulmány szerint a 2030-as évek közepére kilencszázezer állást, az összes munkahely negyedét formálja át az automatizáció. Nemcsak a szoftverfejlesztésben, de gyakorlatilag minden szakmában szükség lesz IT készségekre a foglalkoztathatóság megőrzése érdekében. Ezekre a kihívásokra készíti fel a Green Fox Academy a junior programozó képzéseket nyújtó bootcamp résztvevőit. A programozói készségek átadása mellett a tanulási és alkalmazkodási képesség fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek. 

Budapesti és prágai iskoláikban, valamint a partnercégeknél tarott képzéseken már 1068 diák tanult,  itthon 27 százalékos, Prágában 16 százalékos női résztvevői aránnyal.

Ez az utóbbi adat azért fontos, mert a Green Fox egyik fókusza a a női jelenlét növelése IT területen. A képzést elvégzők 91 százaléka IT-területen helyezkedik el.

 

 

A táblázat az alumnijuk fizetésnövekedését mutatja az IT-szektorban.
Forrás: Green Fox Academy Impact report

 

Az Impact Ventures befektetésének egyik célja a Green Fox külföldi terjeszkedésének finanszírozása. Prága mellett további iskolák nyitását tervezik a régióban. A kialakult helyzetben ez most nehezebb, ugyanakkor májusban indítanak online képzéseket, amire külföldről is várják a jelentkezéseket. Március óta minden képzésük a virtuális térben zajlik.

A befektetés másik fókusza a hallgatók számára utólagos fizetési lehetőség finanszírozása, ami azok számára is hozzáférhetővé teszi a képzést, akik egyébként ezt nem engedhetnék meg maguknak. A Green Fox Academy már 2017 óta kínál ilyen csomagot az érdeklődőknek, elsőként májusban induló online képzésüknél pedig már a jövedelemarányos utófinanszírozás is elérhető.

A képzést sikeresen teljesítőknek az elhelyezkedést követően, a bérük fix részét kell a tandíj fizetésére fordítaniuk. 

Szeptemberben elindítják az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskolával közös IT- és üzleti adatelemzés mesterképzésüket is, ahol a specifikus, egyetemi képzés és a rövid átképzést kínáló bootcamp vonal együtt fog dolgozni. 

Forrás: Forbes.hu